Vathorst algemeen

Vathorst, de mooiste nieuwe wijk van Nederland

Wie door Vathorst loopt, fietst of rijdt, ziet onmiddellijk de veelzijdigheid in architectuur. En de afwisseling in meer stedelijk en landelijk gebied. Deze onderscheidende visie op individuele woonbeleving en levendige bouwvormen is door de internationaal gerenommeerde stedenbouwkundigen Ashok Bhalotra (Kuiper Compagnons) en Adriaan Geuze (West 8) ‘Een wereld van verschil’ gedoopt. Uit onderzoeken blijkt telkens opnieuw dat zij goed zaten met hun toekomstvisie: Vathorstenaren identificeren zich met hun wijk, hun eigen plek en zij ervaren het als een bruisende en veelzijdige wijk.

Een wereld van verschil

Het thema ‘Een wereld van verschil’ is bij de start vastgelegd in de Ontwikkelingsvisie Vathorst (1998). Het uitgangspunt was en is om van Vathorst een stadsdeel te maken met een eigen identiteit op basis van verscheidenheid. Die verscheidenheid komt niet alleen tot uiting in verschillende bouwstijlen, maar ook in diverse stedenbouwkundige woon- en werkgebieden. Regelmatig komen belangstellenden een kijkje nemen om met eigen ogen te zien hoe de wijk erin geslaagd is moderniteit, kwaliteit en verscheidenheid aan elkaar te koppelen.

Bekijk het woningaanbod

Het symbool van Vathorst

De boerenzwaluw is al jaren het beeldmerk van de wijk. Deze vogel keert elk jaar terug naar zijn vertrouwde omgeving om te bouwen aan zijn nest en om te paren. Bij het nest bouwen maakt hij gebruik van verschillende materialen, die hij vindt in zijn directe omgeving. De zwaluw staat daarmee symbool voor de wijk: een stadsdeel dat zich, rekening houdend met de bestaande natuur, tot een veelzijdig en warm ‘nest’ voor de bewoners heeft ontwikkeld. OBV gebruikt een gestileerde zwaluw als logo.

Op de hoogte blijven van het nieuws en de ontwikkelingen van Vathorst?
Meld je dan aan voor de e-mailnieuwsbrief.