Laakse Tuinen

Laakse Tuinen
Laakse Tuinen, dat in het noorden grenst aan rivier de Laak, in het oosten aan Waterdorp en in het westen wordt begrensd door het toekomstige Westelijk park, krijgt een groen, statig en duurzaam karakter. En zoals de naam al doet vermoeden, spelen tuinen in allerlei verschijningsvormen een belangrijke rol in de stedenbouwkundige opzet.

Naast de overtuinen aan de Binnenlaak en privétuinen aan het water, spelen voortuinen een belangrijke rol in het straatbeeld. Het langgerekte Westelijk park begrenst de wijk aan de westkant en steekt op diverse plekken de wijk in. Het  water van de Laak, de Binnenlaak en de kleine Eem met hun groene oevers en de vele bomen  in de gekromde lanen en straten, dragen verder bij aan een aantrekkelijk woonmilieu en doen het deelplan De Laak eer aan.

Wonen
De huizen krijgen een statige uitstraling en herinneren aan de bouwstijl van de jaren dertig. Ze worden gebouwd in een warme roodbruine baksteen. Er is aandacht voor details en kwaliteit tijdens het ontwerpen van de huizen. Een verhoogd vloerpeil, langs- en dwarskappen, erkers, balkons, Delftse en/of Bergse stoepen en een ontworpen entree, maken de huizen speciaal. Mensen wonen (straks) vooral aan de levendige straat, door de situering van de woonkamer aan de voorkant en de voortuinen.

Er worden in totaal zo’n 950 woningen gebouw en er zijn 80 vrije kavels verkocht. De meeste daarvan zijn in aanbouw of al bewoond. De woningbouw gaat hard, ruim de helft van de woningen is in aanbouw of al (bijna) opgeleverd (en dus verkocht).

Kijk op: laaksetuinen.nl voor algemene informatie
Voor het beschikbare en toekomstige woningaanbod kijk op:
tuinenindelaak.nl
nieuwbouwinvathorst.nl/laakse-tuinen
demarkant-vathorst.nl