Laakse Tuinen

Laakse Tuinen, een heel nieuw deelgebied van Vathorst is momenteel in ontwikkeling. Daar worden de komende jaren 965 voornamelijk grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Laakse Tuinen sluit aan op Waterdorp, waaraan de wijk in het oosten grenst. Waterdorp nadert zijn voltooiing en heeft de dorpse sfeer gekregen die in de verkaveling is bedacht. Laakse Tuinen wordt ontwikkeld als een aantrekkelijk gezinswijk met ruimte voor wonen, groen en water, speelvoorzieningen, een park en een scholencluster. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en de betrokken ontwikkelaars Amerstaete en Heijmans, zetten zich in voor een afwisselende nieuwe wijk, die de sfeer oproept van een ingetogen chique Tuinwijk uit de jaren ’30. Mooie singels, chique lanen, veel en divers groen, water (Kleine Eem, Binnenlaak en Laak) en een statige architectuur, zijn de kenmerken die buiten gemakkelijk te herkennen zijn. Het wordt hier heerlijk wonen. Huisje, bootje, feestje; dat is wat het wordt!

Laakse Tuinen wordt een lommerrijke woonwijk voor weer een nieuwe fase in het leven. Kinderen vinden altijd vriendjes in de straat en fietsen samen naar (de middelbare) school. Lekker naar buiten, fietsen of hardlopen door Polder Arkemheen, varen op de Laak of bussietrap spelen met de hele straat. Want deze gasloze wijk is dé wijk van de toekomst. Laakse Tuinen, blakend van energie!


Referentiebeeld

Planning
In totaal komen er circa 965 woningen in verschillende prijsklassen, een stadspark, een basisschool en andere voorzieningen. De woningen en vrije kavels gaan in verschillende fasen in verkoop. Deze fasen zijn verdeeld in projecten (de verschillende Tuinen). Medio 2018 zijn de eerste 25 vrije kavels in verkoop gegaan en de eerste woningen op die kavels zijn al bewoond. De projectwoningen zijn vanaf medio 2019 in verkoop gaan en op het noordelijk- en middeneiland zijn sindsdien al veel woningen verkocht en volgen de projecten elkaar in rap tempo op.

Vrije kavels
De ongeveer 85 vrije kavels zijn verdeeld over Tuin 7, 10, 12, 13, 19, 20 en 24 liggen veelal met de achtertuin aan het water of in het groen. Sommigen hebben een overtuin. Ze variëren in grootte tussen de 248 en de 1.083 m². Kopers van een vrije kavel krijgen de vrijheid om hun eigen huis te ontwerpen, binnen het Beeldkwaliteitsplan. In de diverse verkoopbrochures staan de beeldkwaliteitsregel beschreven en is voor elke kavel een kavelpaspoort opgenomen met de exacte maten. In de brochure staat bijvoorbeeld hoe groot de kavel is, hoe moet worden omgegaan met de erfafscheiding, hoe groot het bouwoppervlak kan zijn, wat de maximale goot- en nokhoogte is, welke kleuren en materialen moeten worden gebruikt en hoe groot eventuele bijgebouwen kunnen zijn. Voor de actuele beschikbaarheid van vrije kavels kunt de website raadplegen.

Projectwoningen
Momenteel wordt nog steeds druk ontworpen, getekend en gerekend aan Laakse Tuinen. Er komt een grote variatie aan woningen (van vrijstaande villa’s, tot meer stedelijke appartementen) in verschillende prijsklassen. De verkoop van de projectwoningen van Amerstaete en Heijmans is in volle gang. Wil je op de hoogte gehouden worden door deze projectontwikkelaars? Klik hier voor Heijmans en hier voor Amerstaete.

Gasloze wijk
Laakse Tuinen wordt gasloos aangelegd. In plaats van gas wordt gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag, warmteterugwinning en zonnepanelen om woningen te verwarmen en te koelen, om elektrisch te koken en voor warmwatervoorziening. Dit zorgt voor energiebesparing, reductie van CO²-uitstoot en dus voor een groene toekomst!

Voor meer informatie over de ontwikkelaars die aan het bouwen zijn: www.laaksetuinen.
Klik daar op de verkavelingkaart, de verschillende ‘Tuinen’ zijn interactief en geven direct de informatie die u zoekt.