Laakse Tuinen

Welkom in Laakse Tuinen, een heel nieuw deelgebied van Vathorst, waar de komende jaren 965 voornamelijk grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Laakse Tuinen sluit aan op de dorpse sfeer van Waterdorp, waaraan de wijk in het oosten grenst en waar momenteel druk wordt gebouwd. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en de betrokken ontwikkelaars Amerstaete en Heijmans, zetten zich in voor een afwisselende nieuwe wijk, die de sfeer oproept van een ingetogen chique Tuinwijk uit de jaren ’30. Met veel aandacht voor kwaliteit wordt een harmonische woonwijk ontworpen. Mooie singels, chique lanen, veel en divers groen, water (Kleine Eem, Binnenlaak en Laak) en een statige architectuur, zijn de kenmerken die buiten gemakkelijk te herkennen zijn. Het wordt hier straks heerlijk wonen. Huisje, bootje, feestje; dat is wat het wordt!


Referentie architectuur

Laakse Tuinen wordt een lommerrijke woonwijk voor weer een nieuwe fase in het leven. Kinderen vinden altijd vriendjes in de straat en fietsen samen naar (de middelbare) school. Lekker naar buiten, fietsen of hardlopen door Polder Arkemheen, varen op de Laak of bussietrap spelen met de hele straat. Want deze gasloze wijk is dé wijk van de toekomst. Laakse Tuinen, blakend van energie!

Planning
In totaal komen er circa 965 woningen in verschillende prijsklassen, een stadspark, een basisschool en andere voorzieningen. De woningen en vrije kavels gaan in verschillende fasen in verkoop. Deze fasen zijn verdeeld in projecten (de verschillende Tuinen). Medio 2018 is de verkoop gestart van de eerste 25 vrije kavels. De eerste projectwoningen zullen naar verwachting vanaf eind Q2 2019 in verkoop gaan.

Vrije kavels
De vrije kavels liggen met de (over)tuin aan het water en variëren in deze eerste fase in grootte tussen de 248 en de 719 m². De kopers van deze kavels krijgen de vrijheid om hun eigen huis te ontwerpen binnen het beeldkwaliteitsplan. In de verkoopbrochure staan de beeldkwaliteitsregel beschreven en is voor elke kavel een kavelpaspoort opgenomen met de exacte maten. In de brochure staat bijvoorbeeld hoe groot de kavel is, hoe moet worden omgegaan met de erfafscheiding, hoe groot het bouwoppervlak kan zijn, wat de maximale goot- en nokhoogte is, welke kleuren en materialen moeten worden gebruikt en hoe groot eventuele bijgebouwen kunnen zijn. Meer weten?

Projectwoningen
Momenteel wordt nog druk ontworpen, getekend en gerekend aan Laakse Tuinen. Er komt een grote variatie aan woningen (van vrijstaande villa’s, tot meer stedelijke appartementen) in verschillende prijsklassen. De verkoop van de projectwoningen van Amerstaete en Heijmans zal naar verwachting nog voor de zomer 2019 starten. Wil je op de hoogte gehouden worden door deze projectontwikkelaars? Klik hier voor Heijmans en hier voor Amerstaete.

Gasloze wijk
Laakse Tuinen wordt gasloos aangelegd. In plaats van gas wordt gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag, warmteterugwinning en zonnepanelen om woningen te verwarmen en te koelen, om elektrisch te koken en voor warmwatervoorziening. Dit zorgt voor energiebesparing, reductie van CO²-uitstoot en dus voor een groene toekomst!

Voor meer informatie over de fasering van projecten en over de ontwikkelaars die er gaan bouwen: www.laaksetuinen.nl

Klik daar op de verkavelingkaart, de verschillende ‘Tuinen’ zijn interactief en geven direct de informatie die u zoekt.