Bergenparkbuurt

Bergenparkbuurt
De laatste nieuwe buurt die in Vathorst wordt ontwikkeld is de Bergenparkbuurt (de werktitel was Velden 1F). Het deelplan ligt langs de Bergenboulevard en grenst aan het nog aan te leggen Westelijk park. De buurt krijgt een groen karakter en zal straks 290 woningen tellen, waarvan de meeste eengezinswoningen met een (voor)tuin. Er is ook ruimte voor 14 vrije kavels die kopers zelf kunnen bebouwen en voor appartementen. Er komen 50 appartementen op de kop van het plan in de bocht naar Laakse Tuinen (Laan van Bovenduist) en nog circa 14 bij rotonde 3. De woningen worden gebouwd volgens de beeldkwaliteit van het stedenbouwkundig plan, in korte rijen, als twee-onder-een kap woningen of vrijstaand. De hele opzet van de verkaveling maakt de sfeer kleinschalig, kindvriendelijk, dorps en lommerrijk.

Westelijk park
Tussen de Calveenseweg en rivier de Laak komt een groene afronding van Vathorst; het Westelijk park. Dit park van ongeveer 100 meter breed en 1,7 kilometer lang, ligt aan de westkant van Vathorst en vormt de verbinding naar het gebied ‘Over de Laak’. De aanleg van het Westelijk park is in twee fasen verdeeld. Fase 1 is het zuidelijk deel tussen de Calveense Wetering en de Calveenseweg en Fase 2 ligt tussen de Calveense Wetering en de rivier de Laak. In Fase 1 van het park komt het Waterbos met bomen en water met rietoevers. Er kan gerecreëerd worden en er komt ruimte voor verbindingen voor langzaam verkeer.

Meer weten over het Westelijk park? Tijdens een informatieavond eind september 2022 zijn deze impressies gedeeld met de aanwezige geïnteresseerden.
In augustus 2021 is een nieuwsbrief over de Bergenparkbuurt gepubliceerd.

Woningen in verkoop
De woningen worden ontwikkeld door Heijmans Vastgoed, Bouwbedrijf Schoonderbeek en door de Alliantie die 50 sociale huurwoningen voor zijn rekening neemt.
Momenteel heeft Heijmans 42 woningen in project ‘Op Stijl’  in verkoop. De verkopend makelaar is De Parel.


Op Stijl

De 26 energiezuinige woningen in het project Boulevardkwartier  van Schoonderbeek, worden verkocht via makelaar Beumer Woonvast.


Boulevardkwartier