Bewonersnetwerken

Bewonersnetwerken: door en voor elkaar

Pionieren zit de bewoners van Vathorst in het bloed! In korte tijd zijn verschillende bewonersinitiatieven uitgegroeid tot belangrijke gesprekspartners en betekenisvolle organisaties voor de wijk. Op deze pagina vindt u daarvan een beknopt overzicht. Kijk ook bij Onderwijs en Welzijn voor meer informatie.

Indebuurt033

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. De organisatie beidt ondersteuning aan inwoners die een goed idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. ‘Ook zijn we er voor mensen die anderen willen ontmoeten, die vragen of zorgen hebben over opgroeien en opvoeden, mantelzorg, geldzaken, wonen of andere leefgebieden’. Indebuurt033 geeft informatie en advies, biedt een luisterend oor en (kortdurende) ondersteuning waar nodig. Meer informatie over deze organisatie vindt u hier.

Buurtbestuur

Buurtbestuur is er voor alle bewoners van Hooglanderveen en Vathorst en bestaat uit inwoners. Heeft u een leuk idee voor de wijk of wilt u betrokken zijn? Laat het dan weten! Wilt u op de hoogte blijven van wat er allemaal aan leuke en nuttige activiteiten wordt georganiseerd in Vathorst en Hooglanderveen? Dan is het goed om eens een kijkje te nemen op de website van Buurtbestuur.

Stichting Present

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zo wil Stichting Present een beweging op gang brengen in de samenleving waarbij meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Bezoek de website voor meer informatie.

Heeft u zelf ook een nieuw initiatief?

Neem contact met ons op