Natuurboerderij

Genieten van de natuur bij Natuurboerderij De Brinkhorst

Natuurboerderij De Brinkhorst is een unieke plek in de wijk. De boerderij is een mooie en leerzame omgeving voor bezoekers. Een plek om te genieten van de natuur middenin in Vathorst. In en om De Brinkhorst leven schapen, geiten, pony’s en kippen. Binnen zijn er speciale ruimten voor kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen. In het weekend mogen kinderen helpen met het voeren van de dieren. Ook is het mogelijk om een kinderfeestje te houden op de natuurboerderij, of om het voorhuis van de boerderij af te huren voor een gezelschap om lekkere Brinkhorst thee te drinken met biologische hapjes.

Achtergrond

De Natuurboerderij en de omliggende weiden vormen het groene hart van de wijk. De Brinkhorst is een oorspronkelijke boerderij. De boerderij en het omliggende terrein is in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en gemeente Amersfoort volledig herbouwd en ingericht. Niet alleen de boerderij, maar ook de omliggende schuren, bomen, houtwallen, kleine weiden en de hoogstam fruitboomgaard zijn behouden.

Educatiecentrum

Basisschoolleerlingen leren op De Brinkhorst van alles over de natuur en het milieu. Voor basisscholen zijn speciaal ontwikkelde ‘leskisten’.

Groen- en klussenteam

Het groen en klussenteam werkt op De Brinkhorst. Dit team van zorgorganisatie Amerpoort houdt zich op allerlei manieren bezig met de verzorging van de dieren en het erf.

De groene winkel ’t Brinkeltje

In ’t Brinkeltje vindt u producten die de boerderij oplevert. De producten zijn op een natuurlijke wijze geteeld, dus u kunt verantwoord genieten.

Verhuur

De Brinkhorst is een uitstekende locatie voor een vergadering of bijeenkomst. Centraal gelegen, landelijke uitstraling en goed bereikbaar.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.30 uur.

Adres en contact
Natuurboerderij De Brinkhorst
Wageningseberg 43
3825 GR AMERSFOORT
tel. 033-4334303

Kijk voor meer informatie op de website