Nieuws

Werkzaamheden Rotonde 1 van start

De gemeente Amersfoort werkt aan de verbetering van de bereikbaarheid van Vathorst en Hooglanderveen. De herinrichting van Rotonde 1 is één van de maatregelen om de bereikbaarheid te verbeteren. Eind mei begint aannemer Heijmans wegenbouw met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren 12 weken. De werkzaamheden kunnen tot overlast en langere wachttijden leiden. De gemeente doet er alles aan om deze overlast tot een minimum te beperken.

Rotonde 1 heeft na de aanpassing een extra rijstrook. Hierdoor kan het verkeer vanaf de Bergenboulevard naar de Bergpas beter doorstromen. Voor de verkeersveiligheid wordt de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers aan de oostzijde, de kant richting de Bergpas weggehaald. De hier aanwezige bushalte wordt naar de westkant van de rotonde verplaatst. De werkzaamheden worden in meerdere fases uitgevoerd en per fase worden de omleidingsroutes aangegeven. Nadat rotonde 1 klaar is en later ook rotonde 2 kunt u vlotter doorrijden en verbetert de doorstroming via de Bergenboulevard.

Verkeer van en naar de Drieberg kan via rotonde 16 omrijden. Verkeer naar de Olympus wordt via Rotonde 2 omgeleid. Fietsers kunnen via rotonde 16 en Rotonde 2 omrijden. De rotonde is twee dagen volledig voor al het verkeer afgesloten, zodat de rotonde opnieuw geasfalteerd kan worden. Deze volledige afsluiting vindt op een vrijdag en zaterdag eind juli plaats.

Afbeelding eindsituatie Rotonde 1

Bekijk ook...