Nieuws

Werkzaamheden Paulinapolder

Werkzaamheden Paulinapolder ter hoogte van stationsplein Vathorst
De komende tijd richt Ontwikkelingsbedrijf Vathorst het Lovink en de Paulinapolder opnieuw in. Het totale werkgebied is onderverdeeld in een aantal werkvakken.

Vanaf maandag 1 mei a.s. start aannemer Meijerink met de herinrichting van de Paulinapolder ter hoogte van het stationsplein. Dit is werkvak B2. Het werk omvat het herinrichten van het gebied, inclusief het vervangen van de asfaltconstructie. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 7 juli a.s. Tijdens de werkzaamheden zijn de rijbaan en het fietspad binnen het werkvak afgesloten voor het verkeer. Verkeer (vracht-/auto en brom-/fiets) wordt met borden omgeleid. Het station en de omliggende woningen en panden worden toegankelijk gehouden voor voetgangers. Ook de fietsenstallingen bij het station blijven bereikbaar vanaf het Lovink, de Terschellingkade en Paulinapolder. De bushaltes op het stationsplein zijn buiten gebruik. Voor lijn 101 wordt een tijdelijke halte ingericht op de Terschellingkade. De overige buslijnen gebruiken de bestaande bushalte Vrouwenpolder als opstaphalte. Langs het Lovink wordt een tijdelijke uitstaphalte gemaakt. Hiervoor wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld en vervallen de parkeerplaatsen tussen de druppelrotonde Vrouwenpolder en de doorsteek naar de Laakboulevard. Het Lovink is via de Laakboulevard bereikbaar tot en met de toegang naar het parkeerterrein van het appartementencomplex van de Alliantie (blok 7, Stationslocatie Vathorst).

De Paulinapolder is bereikbaar via Vrouwenpolder tot en met de inrit naar het appartementencomplex (blok 14). Het asfalteren van de deklagen staat gepland voor maandag 3 juli. Aansluitend worden de rijbanen opgesteld voor het verkeer. Voor informatie: bereikbaarheid.andes.nl/amersfoort

 

 

 

Bekijk ook...