Nieuws

Werkzaamheden kruising Heideweg

Vanaf maandag 9 april starten de werkzaamheden aan de kruising Heideweg -Caraïben- Cycladen. Deze drukke kruising wordt aangepast.

De huidige kruising is een gelijkwaardige kruising met een vrijliggend fietspad waarop fietsers voorrang hebben. Dit was voor veel weggebruikers onduidelijkheid. Tevens was er weinig zicht op het fietsverkeer vanuit de Caraïben vanwege een hoge erfafscheiding rondom boerderij Vathorst.

In de nieuwe situatie wordt deze erfafscheiding afgeschuind, waardoor het zicht op het kruisend verkeer aanzienlijk verbetert. Tevens wordt de kruising aangepast, waarbij de Caraïben met een uitrit aansluit op de Heideweg. Dit betekent dat al het verkeer uit de Caraïben voorrang moet verlenen aan het verkeer op de Heideweg.

Om de werkzaamheden goed, snel en veilig uit te kunnen voeren is de hele kruising afgesloten van 9 april t/m 23 april en is er dus geen doorgaand verkeer mogelijk. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. De omleiding wordt ter plekke aangegeven op de gele borden.

Bekijk ook...