Nieuws

Werkzaamheden Kerkdrielkade – Ammerzodenlaan

Vanaf maandag 1 mei 2023 start aannemer Timmer met de definitieve inrichting van het laatste gedeelte van de Kerkdrielkade, dat ligt tussen de Grubbenvorstkade en de Ammerzodenlaan. Aansluitend gaat de aannemer verder met het definitief inrichten van de Ammerzodenlaan; die ligt tussen de Kerkdrielkade en de Maastrichtkade. Het tijdelijk asfalt op de rijbaan wordt verwijderd en de definitieve klinkerbestrating wordt aangebracht.

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. De fasering met de bijbehorende data zijn in onderstaande afbeelding weergegeven. Per fase wordt de rijbaan binnen het werkvak afgesloten. De voetpaden langs het werkvak blijven toegankelijk. Als een werkvak wordt afgesloten is het niet meer mogelijk om met de auto bij de aangrenzende woningen te komen. De weergegeven data zijn prognoses en mede afhankelijk van de weersomstandigheden in deze periode.

Eijsdenkade – Grubbenvorstkade – Kerkdrielkade
• Tijdens fase A worden de Grubbenvorstkade en Eijsdenkade tijdelijk open gesteld voor verkeer in twee richtingen vanaf de Ammerzodenlaan. De entree van het parkeerterrein van Laakse Kroon is in deze periode alleen via Eijsdenkade en Grubbenvorstkade bereikbaar.
• Tijdens fase D is de kruising Eijsdenkade – Ammerzodenlaan afgesloten. In die periode zijn de Grubbenvorstkade en Eijsdenkade in twee richtingen alleen bereikbaar vanaf de Kerkdrielkade.

Bereikbaarheid Ammerzodenlaan
Door de gekozen fasering blijven de parkeerhoven van Tuin 1 t/m 3 altijd vanaf de Ammerzodenlaan toegankelijk. Wel kan de aanrijroute wijzigen. Dit is afhankelijk van het werkvak waarin op dat moment  gewerkt wordt.

Verder kan het tijdens de werkzaamheden voorkomen, dat nabij gelegen eenrichtingsstraten tijdelijk in twee richtingen worden opengesteld voor autoverkeer.

Bereikbaarheid Achterhoekerweg
Tijdens fase A (1 t/m 19 mei) is de Achterhoekerweg vanuit Vathorst gestremd. Dit wordt met een waarschuwingsbord bij de Laan van Bovenduist en ter hoogte van de Bunschoterweg – Keienweg gemeld.

 

Bekijk ook...