Nieuws

Werkzaamheden aan rotonde 6 Vathorst

Van 22 oktober tot en met 3 november voert aannemer Meijerink in opdracht van de gemeente werkzaamheden uit aan Rotonde 6 in Vathorst.

De opstelvakken tussen het fietspad en de rotonde op de Laakboulevard worden vergroot, zodat auto’s zich tussen het fietspad en de rotonde veilig kunnen opstellen.
De fietspaden aan de oostzijde van de rotonde worden verbreed. De huidige breedte is nog gebaseerd op de oorspronkelijke rijrichting (tegen de klok in), terwijl fietsers in twee richtingen langs de rotonde mogen rijden. Deze aanpassingen aan de rotonde moeten de doorstroming en veiligheid op de rotonde verder verbeteren.

Motorvoertuigen op de Laakboulevard kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de rotonde. Wel moet er rekening worden gehouden met hinder, doordat er minder rijstroken beschikbaar zijn. Het verkeer van en naar de Grenspolder en de Vollenhovekade wordt omgeleid doormiddel van bebording. De rotonde is één dag volledig voor al het verkeer afgesloten, zodat de rotonde opnieuw geasfalteerd kan worden. Deze volledige afsluiting vindt plaats op een zaterdag, die van te voren wordt aangekondigd.

Bekijk ook...