Nieuws

Veenplein in Winkelcentrum ingericht

Afgelopen winter hebben Smink Infra en de Ridder Groenvoorzieningen in opdracht van OBV het Veenplein ingericht. Het Veenplein maakt onderdeel uit van de straat Leeghwater. Met de inrichting van het plein en de natuurstenen trap is het winkelcentrum nu verbonden met het stationsplein (Paulinapolder). Het ontwerp van zowel het plein als de trap is gemaakt door Attika Architecten.

In het midden van het plein zijn vijf verschillende bomen aangeplant. Op deze plek kan het hemelwater worden opgevangen en in de bodem zakken. Het laatste deel van het winkelcentrum dat nu wordt ingericht is het stationsplein. Rondom dit plein komt een arboretum. Een bijzondere en (ecologisch) veelzijdige verzameling van bomen.

Het winkelcentrum bestaat uit een aantal met elkaar verbonden pleinen. Door de verschillende ontwerpen hebben al deze pleinen een duidelijke eigen identiteit. Maar de pleinen vormen samen ook een geheel. Zo ligt overal dezelfde vanillekleurige klinker. Het ontwerp doet denken aan een streepjescode, een passende entree voor een winkelcentrum! Het patroon biedt niet alleen passerende bezoekers, maar ook bewoners uit de hoger liggende appartementen een bijzondere aanblik.

Het Veenplein ligt hoger dan de rest van het winkelcentrum. Dit hoogteverschil wordt opgevangen door een trap met geïntrigeerde hellingsbaan. De hele trap is opgetrokken uit natuursteen. Bij mooi weer is de trap lichtgrijs, bij regen worden de subtiele kleurverschillen in het natuursteen extra zichtbaar. Het materiaal is bijzonder slijtvast en zal in de toekomst mooi blijven.

Bekijk ook...