Nieuws

Schotse keien geplaatst

Vrijdag 17 februari zijn twee Schotse keien in Vathorst geplaatst. Ze liggen op de groenstrook bij de kruising Boerderijenboulevard/Verbindingsweg nabij de A28. De granieten en schistgesteente keien, met ieder een gewicht van vijf tot zes ton, werden door een kraan van T. Pater Groep uit Amersfoort op hun plaats gezet en vervolgens bedekt met de Schotse- en Amersfoortse vlag. Onder de keien zijn tijdscapsules geplaatst, met daarin tekeningen van de keien en individuele, persoonlijke boodschappen over verbondenheid met toekomstige bewoners. Ze zijn gemaakt door de leerlingen in groep 4 van KBS De Kameleon in Zielhorst en de Inktvissen groep van SBO Boulevard410 in Vathorst.

Na het plaatsen vond een bescheiden ceremonie plaats, in aanwezigheid van de in de wijk Vathorst woonachtige Amersfoortse raadsleden Sieta Koet-Minis en Lineke van Bruggen. Namens de Gemeente Amersfoort namen zij de keien in ontvangst uit handen van de initiatiefnemers en hielden ze een korte toespraak. De doedelzakband ‘The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums’ verzorgde de muzikale omlijsting, gekleed in Seaforth McKenzie Kilt.

De keien zijn door enkele Amersfoortse initiatiefnemers naar Amersfoort gehaald om de sociale verbanden tussen de wijk Vathorst en de de rest van Amersfoort te bevorderen en aan te geven dat de bewoners van Vathorst ook Keientrekkers en Amersfoorters zijn.

Bekijk ook...