Nieuws

Rotonde 9 wordt voorrangsplein

Gemeente Amersfoort ontwikkelt Podium tot een woon- en werklocatie met 440 woningen. Met de komst van nieuwe woningen groeit ook de hoeveelheid verkeer die via Rotonde 9 van en naar Podium rijdt. Voor een goede verkeersafwikkeling is het nodig om Rotonde 9 om te bouwen tot een voorrangsplein. De werkzaamheden en de omleidingen voor het verkeer tijdens wegafsluitingen zorgen mogelijk voor overlast. Gemeente Amersfoort en de aannemer proberen de overlast uiteraard zoveel mogelijk te beperken.

Start uitvoering, fasering en bereikbaarheid
Het aanpassen van Rotonde 9 gebeurt door aannemer Schagen Infra in opdracht van Gemeente Amersfoort. Schagen Infra start de werkzaamheden op maandag 14 augustus 2023. De werkzaamheden worden uitgevoerd in vier fasen:

Fase 1: Aansluiting naar Podium afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, kantoren bereikbaar via omleiding – vanaf 14 augustus tot eind oktober. Voetgangers en fietsers kunnen Podium wel bereiken vanaf Rotonde 9. De kantoren op Podium zijn voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar vanaf de tijdelijke aansluiting op de Verbindingsweg.

Fase 2: Boerderijenboulevard aan de kant van Gagelgat afgesloten voor al het verkeer, woonwijk Velden 3A bereikbaar via omleiding vanaf 21 augustus tot eind september 2023. Borden geven een omleidingsroute aan. De andere kant van de Boerderijenboulevard (vanaf de verkeerlichten Verbindingsweg richting Rotonde 8) blijft open. Bewoners van Velden 3A krijgen een tijdelijke aansluiting op Gagelgat om hun wijk in te komen. Zij kunnen via een tijdelijke aansluiting op de Boerderijenboulevard de wijk uit.

Fase 3: Boerderijenboulevard aan de kant van Podium afgesloten voor al het verkeer van begin tot eind oktober 2023.
Borden geven een omleidingsroute aan. Gagelgat is dan weer open.

Fase 4: Afsluiting nieuw voorrangsplein voor alle verkeer. Dit duurt een volledige zaterdag en gebeurt eind oktober of begin november. Deze dag worden de laatste laag asfalt en de markeringen aangebracht.

Meer informatie
Benieuwd naar het ontwerp van het nieuwe voorrangsplein? Kijk dan op www.amersfoort.nl

Bekijk ook...