Nieuws

Regenwatercoaches geven gratis advies

Veel regenwater stroomt nog via de regenpijp naar het riool. Bij heftige buien kan het riool dit niet altijd aan en kan wateroverlast ontstaan. Regenwater is schoon water dat je ook kunt opvangen in je tuin. Dat kan helpen bij het tegengaan van verdroging. Daarnaast draagt een waterrijke tuin bij aan meer biodiversiteit en een gezonder leefklimaat.
Het vasthouden van regenwater in de eigen tuin helpt bij het klimaatbestendig maken van de stad. En dat is voor Gemeente Amersfoort en Waterschap Vallei en Veluwe een reden om inwoners hierbij te helpen. Net als vorig jaar zijn de regenwatercoaches weer actief, professionals die adviseren hoe je regenwater in je tuin kunt vasthouden.

Regenwatercoaches
Elke, Guido en nog drie andere specialisten zijn de regenwatercoaches van Amersfoort Rainproof. Inwoners van alle wijken in Amersfoort kunnen hen gratis inschakelen. Het eerste advies is: begin klein en kijk wat mogelijk is, je hoeft niet alles tegelijk te doen. Elke regendruppel die niet in het riool, maar in de eigen tuin terechtkomt is er één.
Wil je ook gratis advies over hoe je regenwater kunt opvangen in je tuin of hoe je bijvoorbeeld een regenpijp afkoppelt, meld je dan snel aan. Er is plek voor 150 adviesgesprekken, ze worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Een regenwatercoach neemt dan contact op om een afspraak te maken. Uiteraard werken zij volgens de Corona-richtlijnen van de Rijksoverheid. Tijdens dit eerste contact zullen zij daarom met je overleggen hoe het adviesgesprek het beste kan plaatsvinden.

Wil je alvast inspiratie opdoen? Dat kan op de website van de organisatie.

Guido, Elke en hun drie collega’s geven gratis advies aan huis over het vasthouden van regenwater in de eigen tuin.
Foto: Gemeente Amersfoort, Simon Lamme

Bekijk ook...