Nieuws

‘Ik Zorg Shop’ in Hart van Vathorst

In een winkel je nieuwe zorgbaan vinden: het kan in Amersfoort Vathorst! Van 18 mei tot en met 17 juni is iedereen die interesse heeft in een baan in zorg en welzijn van harte welkom in de speciale ‘Ik Zorg Shop’. Hier staan loopbaancoaches en 20 verschillende zorgorganisaties klaar om in gesprek te gaan. Iedereen is welkom: of je nu al jaren ervaring hebt, wilt overstappen of nog een opleiding moet volgen.

Op woensdag 18 mei opende burgemeester Bolsius deze bijzondere winkel in Hart van Vathorst.
‘De Ik Zorg Shop is een prachtig initiatief’ benadrukt Bolsius. ‘Mijn complimenten aan alle 20 betrokken organisaties in de regio Amersfoort-Eemland die hiervoor hun handen ineenslaan. Ik hoop van harte dat velen de weg naar de shop gaan vinden de komende weken. De coronacrisis heeft ons laten zien hoe belangrijk goede zorg is en tegelijkertijd weten we dat door de vergrijzing er meer zorgverleners nodig zijn en we nu in actie moeten komen om straks weer voldoende zorgpersoneel te hebben.’

Werkgeversorganisatie Utrechtzorg voorspelt dat de regio Amersfoort-Eemland in 2031 rekening moet houden met een tekort van 2500 zorgmedewerkers. Er zijn veel meer zorgvacatures dan werkzoekenden. De reden voor de Amersfoortse zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties, gemeente en Utrechtzorg om de zoektocht naar nieuwe collega’s in de Ik Zorg Shop gezamenlijk aan te pakken.
De Ik Zorg Shop pop-up store is van 18 mei tot en met 17 juni te vinden in Hart van Vathorst (Angelinapolder 3 in Amersfoort Vathorst). Naast de reguliere openingsdagen zijn er ook speciale informatiebijeenkomsten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (8 juni) en mensen uit Oekraïne (25 mei). De openingstijden zijn van woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00-16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website.

De Ik Zorg Shop is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Amersfoort, WSP Regio Amersfoort, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, de Start Foundation, Utrechtzorg en de deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties.

Bekijk ook...