Nieuws

Hoogste punt woontoren Podium bereikt

Na het bereiken van het hoogste punt van de eerste woontoren in Podium (Vathorst), is nu de tweede woontoren van Vesteda op zijn hoogst. De woontoren telt zestien lagen. Met het uitvoeren van een bijzondere bouwhandeling, namelijk het sluiten van het liftdak, is het hoogste punt officieel bereikt. Met een rode knop gaven René Tim van Vesteda en Remco Melgert van Heijmans het startsein voor de sluiting.

Het appartementencomplex van Vesteda, is onderdeel van het woningbouwprogramma in Podium, dat bestaat uit 440 nieuwe woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen. In totaal komen in de woontoren 68 appartementen van gemiddeld 76 m2. Deze bevinden zich in een ranke toren op de kop van de woningbouw op de voormalige kantorenlocatie, direct naast NS-station Amersfoort Vathorst. De oplevering van de woningen wordt eind dit jaar verwacht.

Bij het appartementencomplex van Vesteda is rekening gehouden met het creëren van sociale samenhang tussen bewoners. Daarom komt op de eerste verdieping een gezamenlijke binnentuin, waar ruimte is voor ontmoeting.

195 nieuwe woningen in fase 1

Fase 1 van Podium bestaat uit een woongebouw voor Vesteda (68 middenhuurappartementen), een woongebouw voor de Alliantie (68 sociale huurappartementen) en 59 koopwoningen. Onder de gezamenlijke binnentuin ligt een parkeergarage met 179 parkeerplaatsen, waarvan 68 parkeerplaatsen voor de bewoners van de woontoren zijn. Na afronding van fase 1 wordt verdergegaan met de bouw van Podium fase 2. Heijmans sluit alle woningen in Podium aan op één grote WKO-installatie, bestaande uit een warmte- en een koudebron.

Duurzaam wonen

Podium is ontwikkeld door OBV, in samenwerking met de gemeente Amersfoort en Heijmans. De buurt krijgt twee groene openbare ruimten: de Common Green en de Landschapszone. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk.
Dit is straks een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, zitmogelijkheden en halfverharde paden. Het plan voor de Landschapszone aan de noordoostzijde voorziet in een wadilandschap met een belangrijke functie voor de waterberging en volop aandacht voor ecologie en natuur. Met hoogteverschillen en natuurlijke speelelementen krijgen de bewoners een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en te ravotten.

Dronefoto: JS Dronefotografie

Bekijk ook...