Nieuws

Hoogste punt voor de Alliantie in Podium

Donderdag 31 augustus was een feestelijke dag op de bouwplaats van Podium in Vathorst. De Alliantie, Heijmans en gemeente Amersfoort vierden dat het hoogste punt van het Alliantie-gebouw Blok 3 is bereikt.
De vakmannen zijn traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Onder het genot van een heerlijke traktatie werden zij door wethouder Astrid Janssen, Joan van der Burgt (directeur van de Alliantie, regio Amersfoort) en Remco Melgert (directeur Heijmans Woningbouw Amersfoort) toegesproken en bedankt voor hun inzet. Tot slot werd het hoogste punt met een symbolische handeling feestelijk gevierd.

Astrid Janssen, wethouder Wonen: ‘Een mijlpaal voor alle mensen die aan dit bouwproject werken. Maar ook voor iedereen die hier straks komt te wonen. Voor hen wordt aan een woonplek gebouwd én aan een woonwijk om te wonen en te recreëren. Met aandacht voor duurzaamheid, bereikbaarheid, natuur en groen. Een wijk en woning die klaar zijn voor de toekomst. Een thuis voor iedereen. En waar inwoners hopelijk de komende generaties fijn kunnen wonen.”

Over blok 3
Heijmans bouwt blok 3 in opdracht van de Alliantie en is één van de drie bouwdelen die op dit moment in Podium worden gerealiseerd. In dit blok, een gebouw van zes lagen, komen 68 sociale huurappartementen. Alle appartementen hebben aansluiting op een grote gezamenlijke binnentuin, waar bewoners van Podium elkaar straks kunnen ontmoeten. Naar verwachting wordt het gebouw eind volgend jaar opgeleverd.

Naast blok 3 bestaat fase 1 van Podium uit een woongebouw voor Vesteda (68 middenhuur appartementen) en 59 koop eengezinswoningen. Na afronding van fase 1 wordt verdergegaan met de bouw van Podium fase 2. In de toekomst telt Podium in totaal 440 woningen.

Duurzaamheid
Wat de wijk echt bijzonder maakt is het groen. Podium krijgt twee prominente groene ruimtes: de Common Green en het Landschapspark. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het wordt een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, picknicktafels en halfverharde paden.
Het Landschapspark aan de noordoostzijde wordt een wadilandschap met een belangrijke functie voor de waterberging en volop aandacht voor ecologie en natuur. Met hoogteverschillen en natuurlijke speelelementen wordt dit bovendien een heerlijke plek voor kinderen om te spelen. Daarnaast worden alle woningen aangesloten op één grote WKO-installatie, bestaande uit een warmte- en een koude bron.

 

Bekijk ook...