Nieuws

Herinrichting Paulinapolder en Lovink

Afgelopen periode heeft OBV, samen met Attika Architecten en ingenieursbureau Sweco, een nieuwe inrichting ontworpen voor de Paulinapolder en het Lovink. Dit gebied is voor veel trein- en busreizigers een belangrijke toegangspoort tot de wijk. Met de realisatie van BLK 14 en Blok 7 (Stationslocatie Alliantie) is dit gebied veranderd van stationsomgeving tot woonomgeving. OBV realiseert met de nieuwe inrichting een prettig stationsplein met veel groen en verblijfsmogelijkheden. Het ontwerp gaat uit van een centraal parkje (pocket park). Dwars door dit parkje loopt de trein- of busreiziger naar het winkelcentrum. De stalen scheggen tussen het wandelpad en de verhoogde grasvelden geven dit parkje een bijzondere uitstraling.

Arboretum
Dit parkje vormt de aanzet voor een bijzondere collectie aan bomen: een heus arboretum. Tussen de Lovink en de Boulevard wordt deze bomenverzameling doorgezet. Door het versmallen van rijbanen, het optimaliseren van de haltering van de bussen direct langs het station en een aanvullende locatie voor de bussen langs de Lovink, ontstaat meer ruimte voor groen. Aanvullend groen is niet alleen van stedenbouwkundige waarde, maar is ook belangrijk in het opvangen van klimaateffecten en voorwaarde voor een goede stadsecologie. Op het plaatje hieronder ziet u het beplantingsvoorstel voor het stationsplein.

Om het nieuwe stationsplein goed te laten aansluiten bij het centrumgebied, is ervoor gekozen om de vanillekleurige centrumklinker ook hier te gebruiken voor het straatwerk. Gelijktijdig wordt de fietsverbinding Amersfoort-Nijkerk (langs BLK14) hersteld en wordt de fietsoversteek over de Paulinapolder anders ingericht. Ook worden maatregelen genomen om de (minder validen)toegankelijkheid te verbeteren. Met de realisatie van het als arboretum in te richten stationsplein, rondt OBV eveneens de centrumontwikkeling af. Momenteel worden de laatste details vormgegeven, uitvoering staat voor begin 2023 gepland.

 

Bekijk ook...