Nieuws

Grote belangstelling informatieavond Westelijk park

Op dinsdag 27 september jl. kwamen bijna 120 belangstellenden uit Laakse Tuinen (Vathorst) naar het gastvrije Theater de Kamers om te kijken naar de informatiepanelen en te luisteren naar het inspirerende verhaal van stedenbouwkundige Edzo Bindels (West8). Onderwerp die avond was het Westelijk park, 1,4 km lang en ca. 100 meter breed, de groene afhechting van Vathorst en de overgang naar de beoogde nieuwe wijk Bovenduist.

Drie verschillende sferen
Dit park wordt in basis aangelegd door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) en loopt van rivier de Laak, via de Calveense Wetering tot aan de Calveenseweg. Het groen loopt langs Laakse Tuinen en de nog te bouwen Bergenparkbuurt en vormt tevens een groene buffer richting de stortlocatie van Renewi. Het park kent drie verschillende delen; het waterbos, de parkweide en de bomenweide, met elk hun eigen sfeer.

Doorgaand fietspad
De ‘track’, een doorgaand verhard pad voor fietsers en wandelaars, kent vele aantakkingen vanuit de aangrenzende buurten en biedt ook ruimte aan (sport)activiteiten, zoals hardlopen en skaten. Dit fietspad zorgt ervoor dat er een doorgaande veilige route ontstaat voor fietsers vanuit Vathorst van en naar het centrum van Amersfoort.

Het hele park heeft een groeikarakter en zal door het uitnodigende ontwerp, in de loop van de jaren, als het groen meer volwassen is, door steeds meer Vathorsters worden ontdekt. De belangstellenden lieten na afloop hun waardering blijken door een hartelijk applaus voor de presentatie van Edzo Bindels.

Ook nieuwsgierig?
De informatiepanelen met het geschetste toekomstbeeld van het park kunt u hier downloaden. De bestemmingsplanprocedure start naar verwachting begin volgend jaar. De aanleg van het park zal naar verwachting in 2024 starten.

In de nieuwsbrief Laakse Tuinen van juni 2022 wordt een globale uitleg gegeven over de ontwikkeling van het Westelijk park, het scholen- en voorzieningencluster en de hockeyclub. Voor vragen en suggesties over dit onderwerp kunt u mailen naar Floor Swildens, senior locatieontwikkelaar bij OBV.

In Theater de Kamers

 

Bekijk ook...