Nieuws

Grachtenfestival Viva Vathorst op 8 juni

Maak je klaar voor een mooie festivaldag in Vathorst! Op zaterdag 8 juni vindt van 13:00 – 23:00 uur de derde editie van het ViVa Vathorst Grachtenfestival plaats. De toegang is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amersfoort, sponsoren en vijftig lokale Vrienden van ViVa Vathorst. De organisatie pakt groots uit met diverse activiteiten voor jong en oud: modeshow, festivalmarkt, foodtrucks, drijvend podium met catwalk op het water en een badeendjesrace. Er zijn muziek- en dansoptredens, een DJ en bands als Concours Hippieque, Emily Hill en als afsluiter Nielson. Het wordt een onvergetelijke dag in Vathorst, zo’n dag dat alles samenkomt in onze mooie wijk en iedereen welkom is. Zorg dat je erbij bent!

Kinderactiviteiten
Kinderactiviteiten zijn in de speeltuin van de Terschellingkade, met onder andere workshops zandtekeningen en slijm maken, grabbelton, schmink, haarveertjes en glittertattoos.

ViVa Fashion modeshow
Om 13.00 uur start de modeshow en lopen er vijftig modellen over de catwalk van alle leeftijden. De jongste deelnemer is 1,5 jaar. Deelnemende winkeliers zijn onder andere Kloos Amersfoort, Beer en Schaap, Shoeby, Non-Stop Fashion en Hema.

Dansoptreden en workshop
Iris Jansen is 19 jaar en droomt van een carrière als danseres. Iris mag haar talent laten zien op het podium van ViVa Vathorst.

Jong Talent Band
Vier jongeren van 10 tot 14 jaar zijn speciaal voor het Grachtenfestival de afgelopen maanden gecoacht door professionele muzikanten en mogen hun eerste optreden geven. In de middag zijn bands geprogrammeerd als Slippin’Jimmy, H2o2 (schoolband van het Vathorst College) en Van St33n, een nieuwe Amersfoortse formatie die Nederlandse pop en rockmuziek speelt.

Aboriginal muziek
Elf kinderen uit de wijk hebben hun eigen didgeridoo instrument geknutseld waarmee ze zullen optreden. Ook bijzonder, vijf weeskinderen uit de Oekraïne doen mee. Dit optreden zal een prachtig hoogtepunt voor ze worden.

Zuid-Amerikaanse muziek
Muzikale Antilliaans- Colombiaanse familie Martina vertolkt Zuid-Amerikaanse passie. Jorge Martina: ‘Ondanks dat we al op vele podia hebben gestaan, is het een enorme eer en plezier om op een podium in de gracht voor mijn huis te mogen optreden en zo de schoonheid van onze muziek te kunnen delen met buren, vrienden, wijk- en stadsgenoten.’

Badeendjesrace
Op 8 juni zwemmen 3.000 badeendjes in de gracht en kleurt de Laak knalgeel. Dit wordt samen met Lions Club Vathorst georganiseerd en de opbrengst van de badeendjesrace komt ten goede aan de nieuwe buitenspeel- en ontmoetingsplaats bij  Land in Zicht in Vathorst.

Avondprogramma
Lokale DJ TymENOligy uit Vathorst, geboren en getogen in Amersfoort, draait op de catwalk de lekkerste muziek tussen de optredens door. De Amersfoortse band Concours Hippieque neemt het publiek mee op een muzikale trip door de tijd van Flower & Power. Het accent op Love, Peace and Hippieness, met een vette knipoog naar Woodstock.
Zangeres Emily Hill wordt door velen omschreven als een ‘diamantje’. Net 23 geworden zingt en presenteert ze met een gemak, overtuiging, zeggingskracht van iemand met veel meer jaren op de teller. In haar geboorte- en woonplaats Amersfoort gonsde het al jaren dat er een uitzonderlijk talent op komst was.

Headliner Nielson is een Nederlandse zanger, rapper en liedjesschrijver, die in 2013 doorbreekt in het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Hij scoort top 10-hits met Beauty & De Brains, Sexy Als Ik Dans, IJskoud en Hoe, een duet met Miss Montreal.

Foodtrucks
Het aantal foodtrucks is dit jaar flink uitgebreid. Naast Tjaps burgerbar en speciaal bieren, ijs, pizza en Van Gogh friet, is er ook sushi, fried chicken en loempia’s, hotdog, suikerspin en poffertjes. Aan de Durgerdamhaven staat de Koffiebus met een terras waar je de lekkerste tosti’s, smoothies en koffie krijgt.
Het festival is een ideale plek om je nieuwe liefde te ontmoeten. Ben je single en op zoek naar een nieuwe liefde, koop een led-hartje bij de bar!

Flora en fauna
De organisatie vraagt de bezoekers rekening te houden met flora en fauna. In nauwe samenwerking met  ecologen wordt de natuur zo goed mogelijk beschermd tijdens dit eendaagse evenement. Mocht u een nest zien of jonge vogels, laat ze met rust en meld een eventueel nest bij de organisatie.

Bootje
Kom je met je bootje naar het festival? Dit jaar zijn er stootboeien en ringen aan de rand van de pontons, zodat je makkelijk je bootje kan aanleggen. Je kunt alleen via de kade (Durgerdamhaven) uit het water of via de steiger aan de Terschellingkade (ter hoogte van de kerk) die voor het festival wordt neergelegd.

Toegankelijkheid evenement
Het terrein is toegankelijk voor iedereen. De festivalmarkt, kinderactiviteiten en de meeste foodtrucks zijn aan de Terschellingkade. De rustige kant is aan de Durgerdamhaven, met een terras bij de Koffiebus. Dit jaar is het invalidentoilet niet beschikbaar in de Kruispunt kerk. Mocht u een invalidetoilet nodig hebben, dan kunt u zich bij een fietssteward of iemand van de crew met een porto melden.

De Kruispunt kerk is de backstage area voor crew en artiesten. Hier is ook de EHBO post te vinden.
https://www.vivavathorst.nl/

Bekijk ook...