Nieuws

Buurtbestuur stelt zich voor

Buurtbestuur Vathorst Hooglanderveen is de vertegenwoordiging van de inwoners en geeft uitvoering aan de werkwijze ‘Buurtbestuurt’ vanuit Indebuurt033. Het buurtbestuur Vathorst en Hooglanderveen wil graag zichtbaar en vindbaar zijn in de wijk en het dorp en stelt zich daarom aan u voor!

Wie is wie
Het buurtbestuur bestaat uit (vlnr op de foto): Mike Cooke, Gerry Rispens, Njore Gelderblom, Frank Venema, Alet Obbes, Anja van Dillen, Ab Dekker, Simone van Garderen, Henny Rouwhorst, Serdar Eren. Jongerenwerken Serdar Eren en buurtnetwerker Anja van Dillen zijn ondersteunend aan het buurtbestuur vanuit Indebuurt033.

Aanjagen en verbinden
Sinds de start van de nieuwe werkwijze ‘Buurtbestuurt‘ in januari 2017,  is het buurtbestuur actief. Buurtbestuur Vathorst en Hooglanderveen wil graag sociale initiatieven aanjagen en ondersteunen. Zij kennen de wijk en het dorp goed en denken mee met nieuwe initiatieven en eventuele samenwerkingsmogelijkheden bij initiatieven. Ook willen ze graag mensen en initiatieven met elkaar verbinden als dat nodig of gewenst is.

Subsidie en wijkplan
Voor Vathorst en Hooglanderveen is een wijkplan opgesteld samen met inwoners en organisaties. Voor sociale initiatieven die aansluiten op het wijkplan bestaat er de subsidieregeling van Indebuurt033. Het buurtbestuur kijkt mee met subsidieaanvragen vanuit wijk en dorp en zij adviseert Indebuurt033 over o.a. draagvlak en haalbaarheid van een initiatief bij een aanvraag.

Meedoen?
Het buurtbestuur probeert een goede vertegenwoordiging te zijn van Vathorst en Hooglanderveen, maar ziet daarin graag nog jonge mensen aansluiten of betrokken zijn. Daarnaast komt het buurtbestuur graag in contact met betrokken inwoners.

Doe je graag mee, heb je een goed idee voor een activiteit of project in Vathorst en/of Hooglanderveen, wil je aansluiten of heb je vragen? Neem dan contact op met het buurtbestuur via buurtbestuurVHHV@gmail.com of neem een kijkje op facebook: BuurtbestuurVHHV.

Het wijkplan lezen of een voor 1 juli een subsidieaanvraag doen? Kijk dan op de site

Bekijk ook...