Nieuws

Boerderij aan Hogesteeg krijgt maatschappelijke horecafunctie

De herbouw van de boerderij aan de Hogesteeg 63 is in volle gang! De voor-en achtergevel van de oude boerderij -voorheen nummer 13-, worden in de oorspronkelijke, karakteristieke vorm teruggebouwd. De zijgevels en het dak krijgen een modern uiterlijk in natuurlijk materiaal. De twee prachtige beukenbomen die er al zo lang staan, zullen straks ook weer de voorgevel van de boerderij sieren. Het ontwerp (van AG NOVA Architecten uit Amersfoort) en de inrichting van de kavel krijgen een duurzaam karakter door de toepassing van warmte-koude opslag en zonnepanelen.
Vincent de Vries (eigenaar van o.a. DimS in Hooglanderveen) en zorginstelling Careander gaan vanaf de zomer 2020 samenwerken in de boerderij. Overdag gaan cliënten van Careander in het restaurant koken, bakken en bedienen. In de avonduren gaat ander personeel aan de slag. In de zomermaanden komt er een gezellig terras aan het water, waar de steiger aan de Binnenlaak de mogelijkheid biedt om met een bootje aan te leggen. Als het weer meewerkt, behoort lunchen en dineren in de tuin straks ook tot de mogelijkheden.

Op maandag 16/12/19 tekenden de drie betrokken partijen in de boerderij in aanbouw, de benodigde contracten om de samenwerking te bekrachtigen. Meer foto’s van de boerderij zijn te zien op de Facebookpagina van Waterdorp.

V.l.n.r. op de uitgelichte foto: Giel van der Vlies, directeur OBV/ Bert Brouwer bestuurder Stichting Careander en Vincent de Vries horecaondernemer
 
De boerderij in aanbouw

 

Bekijk ook...