Nieuws

WorldCleanUpDay033 ook in Vathorst

WorldCleanupDay033 vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 september.  In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, parken, bossen en langs de kust om samen zwerfafval op te ruimen. Ook Amersfoort doet dit jaar natuurlijk weer mee. Vanwege de beperkende maatregelen die COVID19 met zich meebrengt, wordt het minder groots dan andere jaren,  Maar het is té belangrijk om niets te doen! Dus via de site worden bewoners, winkeliers, scholen, bedrijven en sportverenigingen opgeroepen op om in actie te komen. Als iedereen een paar m2 doet, wordt onze leef- en woonomgeving een stuk schoner. En wie wil dat nou niet!

Ook in Vathorst wordt elk jaar initiatief genomen om zwerfafval op te ruimen, o.a. door Lakeside Sup dat door het jaar heen ook clean up acties houdt om het water in De Laak zwerfvuilvrij te maken! Meer specifieke informatie volgt.

Gewapend met afvalknijper en vuilniszak gaan we de strijd aan met rondslingerend plastic, lege blikjes en andere rommel. Winkelcentra, parken, de grachten in de binnenstad, de Eem en de Laak en woonwijken worden vanuit verschillende locaties aangepakt.

Plastic vissen, Plastic Suppen, Afvalsafari en heel veel meer
‘Fantastisch om te zien hoeveel mensen en organisaties zich inzetten voor een schonere stad’,  zegt Sylvia Krebber, projectcoördinator KEISchoon033. ‘Tal van organisaties, bedrijven, sportverenigingen en inwoners hebben zich al aangemeld. Zo gaan de leden van de Turkse Mevalana en Rahman Moskee aan de schoonmaak in de wijken Kruiskamp en Schuilenburg, nemen roeivereniging Hemus, en kanovereniging Keistad de Eemhaven en Eem voor hun rekening, kun je in Vathorst al suppend en/of in fluisterbootjes rommel uit het water van de Laak vissen of in de winkelcentra Vathorst, Kraailandhof, De Nieuwe Hof, Emiclaer en Eemplein terecht bij de stands voor het lenen van de benodigde materialen. In de winkelcentra zijn diverse acts te bewonderen die op ludieke wijze de bezoekers enthousiasmeren om deel te nemen.

Startlocaties in de hele stad
Sluit op zaterdag 19 september aan bij een van de vele activiteiten. Er zijn verschillende startlocaties. Op de site staat een overzicht van alle locaties en wat er die dag in de stad allemaal te doen is. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, bij andere kun je gewoon aansluiten. Check het voor de zekerheid even op de site. Wil je zelf, samen met vrienden, collega’s of teamleden een eigen CleanUp opzetten of een gebied adopteren? Neem contact op via www.worldcleanupday033.nl

KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van Gemeente Amersfoort.

Locatie:

Opruimen zwerfvuil
De Laak
Markenhaven 56
Amersfoort

Tijdstip:

19-09-2020 00:00
19-07-2020 00:00

Bekijk ook...