Nieuws

World Cleanup Day in Vathorst

In Amersfoort gaan zaterdag 21 september honderden vrijwilligers aan de slag om Amersfoort Zwerfafvalvrij te maken. Gewapend met afvalknijper en vuilniszak gaan ze de strijd aan met rondslingerend plastic, lege blikjes en andere rommel. Parken, waterwegen en woonomgeving worden vanuit verschillende locaties aangepakt.

‘Fantastisch om te zien hoeveel mensen en organisaties zich inzetten voor een schonere stad” zegt Adith van Vuuren, coordinator WorldCleanupDay033. “Tal van scholen, sportverenigingen, bedrijven en inwoners hebben zich al aangemeld. Zo gaat de Poolse school met 60 leerlingen aan de schoonmaak in Randenbroek, Gaat Elizabeth Groen aan de slag in het Beekdal en de Vosseheuvel, nemen roeivereniging Hemus, kanovereniging Keistad en Scouting Karel Doormangroep de Eemhaven en de Eem voor hun rekening en kun je in Vathorst met Sups en fluisterbootjes rommel uit de Laak vissen‘.

Ook is het in Vathorst mogelijk om in en rond het winkelcentrum zwerfvuil op te ruimen. Verzamelen om 13.00 uur bij het ICOON. Daar zijn eventueel afvalgrijpers en vuilniszakken beschikbaar als je deze zelf niet hebt. Samen gaan we dan aan de slag, om uiterlijk 15.00u weer bij het ICOON te eindigen. Kijk voor meer gedetailleerde informatie over deze activiteit op de website.

Startlocaties in de hele stad
Sluit op zaterdag 21 september aan bij een van de vele activiteiten! In Vathorst zijn startpunten bij IKEA, Het ICOON en bij  Lakeside Sup aan de Markenhaven. Klik voor een overzicht van alle locaties en wat er die dag in de stad allemaal te doen is. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, bij andere kun je gewoon aansluiten. Check het voor de zekerheid even op de site.

Over World Cleanup Day
World Cleanup Day is een wereld-veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Dit jaar komen op 21 september vrijwilligers in 150 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. Daarnaast moet World Cleanup Day het bewustzijn vergroten en duurzame verandering doorvoeren om een schonere en gezondere planeet voor iedereen te bereiken.

Locatie:

Actie
LakeSide Sup
Markenhaven 56
Amersfoort

Tijdstip:

21-09-2019 13:00
21-09-2019 16:00

Bekijk ook...