Nieuws

Triathlon Vathorst

Een leuk nieuw evenement in Vathorst! Op 1 juni wordt een triathlon georganiseerd, bedoeld voor zowel ervaren triathleten als voor sportievelingen die in zijn voor een uitdaging. Er wordt tijdens de triathlondag gestreden op twee afstanden: ‘een achtste triathlon’ en ‘een Olympische afstand triathlon’. Er wordt gezwommen in de grachten van Vathorst, in De Laak. Vervolgens start een fietsronde die richting Nijkerk voert en die vervolgens door de polder via het nieuwe Laakpad weer terugkeert in Vathorst. Er wordt gelopen langs NS- station Vathorst om vervolgens een kleine ronde door de wijk te maken. De finish is in het winkelcentrum van Vathorst op het Leeghwater- kruising Vrouwenpolder, voor het ICOON.

Afstanden
Je kunt dus kiezen voor de Olympische afstand (1.5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) en de achtste triathlon, van een halve kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. De jeugd tussen 12 jaar en 16 jaar kunnen aan een verkorte versie meedoen. Zij kunnen 250 meter zwemmen, 12 kilometer fietsen en 2.5 kilometer lopen.

Kosten
De kosten voor de olympische afstanden bedragen € 35,-. De achtste triathlon kost € 25,- en de jeugd betaalt € 15,-. Alle bedragen zijn exclusief licentiekosten van de Nederlandse Thriatlon Bond. Wil je als team meedoen in estafettevorm? Dan betaal je € 60.- voor de olympische afstand en € 50,- voor de korte versie.

Meer informatie, inschrijven en exacte tijdstippen: op de site van de Stichting Triathlon Vathorst.


Foto: Keistad Triathlon

Locatie:

Sportwedstrijd
Bij ICOON
Leeghwater
Amersfoort

Tijdstip:

01-06-2019 00:00
01-06-2019 00:00

Bekijk ook...