Nieuws

‘Thuis’ van de Theatermakerij in première bij Theater De Kamers

Op zaterdagavond 1 juli 2023 gaat de voorstelling ‘Thuis’ van de Theatermakerij in première bij Theater De Kamers. In de Theatermakerij spelen en dansen talenten van 0 tot 101 in hun eigen productie. De voorstelling gaat over thuis zijn, je thuis voelen en een plek vinden waar je jezelf mag zijn.

Theatermakerij
Bzzzonder en New Choreographic Design hebben de handen ineengeslagen in ‘De Theatermakerij’. De deelnemers komen twee keer per week samen om te werken aan hun eigen voorstelling. Iedereen is welkom; welke zorgvraag, talent, achtergrond of verhaal er ook speelt.

Thuis
In de voorstelling ‘Thuis’ komen dans en theater samen. De Theatermakerij gaat samen met het publiek op zoek naar: wat is thuis? Thuis mag je zijn wie je bent. Thuis mag je voelen, schuilen, zien en creëren. Thuis zijn je diepste dalen, daar wordt een zaadje gepland en mag je zijn tot het einde.

Bzzzonder
Bzzzonder organiseert en faciliteert De Theatermakerij vanuit haar ontmoetingsplek Theater De Kamers. Bij Bzzzonder is iedereen is welkom, wat je talent, achtergrond of verhaal ook is. Theater is voor Bzzzonder een middel om in een veilige omgeving ieder zijn of haar talenten te laten ontdekken. Want Bzzzonder vindt: Iedereen gelijk, iedereen bijzonder.

New Choreographic Design
New Choreographic Design verzorgt de artistieke invulling van de Theatermakerij. Bij dit gezelschap is iedereen, met elke (mentale, fysieke, emotionele, sociale en culturele) achtergrond, welkom. Zij werken met de werkmethode ‘Younif’, die draait om een veilig klimaat binnen een groep waarin geen goed of fout bestaat. In samenwerking met onderzoekers van een Hogeschool wordt onderzoek gedaan naar deze methode en de maatschappelijke Impact van kunst en cultuur.

De Theatermakerij wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en door Stichting Het Gehandicapte Kind.

Voorstellingen:
1 juli van 19.30 tot 20.30
2 juli van 15.00 tot 16.00

Locatie:

Cultuur
Theater De Kamers
Wezeperberg 1
Vathorst

Tijdstip:

01-07-2023 19:00
01-07-2023 20:30

Bekijk ook...