Nieuws

Wethouder Buijtelaar opent vernieuwde ICOONplein

Zaterdag 11 mei staat in het teken van Moederdag en dan vindt de feestelijke opening van het vernieuwde ICOONplein (Leeghwater)  in winkelcentrum Vathorst plaats. Wethouder Hans Buijtelaar geeft om 12.00 uur het officiële startsein voor de ingebruikname van het plein. Aanwezigen kunnen genieten van een voorproefje van het nieuwe, heerlijke evenement ‘Proef Vathorst’, georganiseerd door de lokale winkeliers.

Van Italië tot in Vathorst; een plein heeft overal dezelfde functie: het samenbrengen van mensen om te eten, drinken en te spelen. a.s.r. real estate heeft als eigenaar van het winkelcentrum samen met Ontwikkelingsbedrijf Vathorst de handen ineengeslagen voor de herinrichting van het plein. Van een groot open plein is het veranderd in het ‘hart’ van de wijk. Er is meer groen gekomen, ruimte voor terrassen, kunst en een waterspeelplaats voor kinderen. Na maanden van werkzaamheden is het nu tijd voor bewoners en winkeliers om daar de lente te vieren. Dat wordt zaterdag 11 mei symbolisch gestart met ‘Proef Vathorst’: een sfeervolle proeverij van lokale specialiteiten die een selectie winkeliers rondom het plein aanbiedt. ‘Proef Vathorst’ is een initiatief van winkeliers en zal in de toekomst vaker én groter terugkeren.

Op deze zaterdag vlak voor Moederdag is er voor kinderen een workshop ‘kunstenaars in de dop’. Ze mogen een mooi schilderij maken voor mama. Ook is er sfeervolle akoestische livemuziek. Bewoners zijn van harte uitgenodigd om het nieuwe plein zaterdag 11 mei op de proef te nemen!

Officiële opening: 12.00 uur
Toegang: gratis

Locatie:

Foodfestival
Plein voor ICOON
Leeghwater
Amersfoort

Tijdstip:

11-05-2019 11:00
11-05-2019 16:00

Bekijk ook...