Nieuws

Gratis workshop ‘Ontwerp je klimaatvriendelijke tuin’

Bewoners van Vathorst kunnen gratis deelnemen aan een workshop ‘Ontwerp je klimaatvriendelijke tuin’ op 29 juni van 9.00 tot 13.00 uur.

Een groene tuin is niet per definitie intensiever in onderhoud dan een tegeltuin. In de workshop krijg je tips voor alle mogelijkheden in je tuin voor het opvangen van regenwater. En bijvoorbeeld welke planten goed zijn voor meer leven en dieren in je tuin. Hebben jullie zelf vragen over specifieke planten of materialen voor paadjes? De tuinambassadeur helpt graag.

Samen ontstaan veel ideeën voor alle tuinen. Zo hielp het eerdere deelnemers om te zien welke vragen de andere tuineigenaren hadden en wat er al aan oplossingen bedacht was. Er werden plannen gemaakt voor het plaatsen van regentonnen, aanleg van een groendak, het ontstenen van een betegelde tuin en het aanleggen van een Wadi. Deze maatregelen zijn ook te bekijken bij een aantal klimaatvriendelijke voorbeeldtuinen op de voorbeeldtuinen pagina.

Kijk op de website voor meer informatie over dit initiatief. Meld je samen met je buren aan voor een gratis workshop door een mailtje te sturen aan info@lekkerinjetuin.nl.

Locatie:

Workshop
i-Centrum Vathorst
Veenslagen 2
Amersfoort

Tijdstip:

29-06-2019 14:00
29-06-2019 18:00

Bekijk ook...