Nieuws

Bijen tellen bij Eemstadboerderij

Kom bijen tellen op de tuinderij van de Eemstadboerderij! Op 14 april is het Nationale bijenteldag, en hebben de eerste zaailingen hun kopjes boven de grond gestoken. Kom je verwonderen over wat er allemaal tot leven komt op de tuinderij van de Eemstadboerderij! De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Dit heeft grote gevolgen want 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. Dus voor ons als gemeenschapstuinderij is het heel vanzelfsprekend om alle bijen van harte uit te nodigen om bij ons te komen smullen van lekker stuifmeel. Maar daarvoor moeten er eerst mooie bloemen groeien. Daarom mogen kinderen vandaag zaadbommen maken en tot ontploffing brengen! Omdat je thuis misschien ook graag bijen en andere insecten herbergt, kun je ook een insectenhotel komen maken.

Ook op deze mooie zondagmiddag de feestelijke opening van het labyrinth van Frederique Hagendoorn, waar ze de afgelopen maanden keihard aan gewerkt heeft.

En last but not least: het zomeraandelenseizoen gaat vandaag van start. Eerder dan vorige jaren, waardoor de aandeelhouders eerder kunnen genieten van de op biologische wijze geteelde groenten, kruiden en bloemen. We willen je graag uitnodigen om te komen proeven van al deze groen(t)e wonders!

Je bent welkom tussen 14.00 en 17.30 op onze locatie aan de Koningsbergenweg 10, dat is bij rotonde 11 van de Hanzeboulevard, achter de Citroen garage. Meer info op de website.


Foto: David Veldman

Locatie:

Natuur
Eemstadboerderij
Koningsbergenweg 10
Amersfoort

Tijdstip:

14-04-2019 14:00
14-04-2019 17:30

Bekijk ook...