De Velden

De VeldenHet thema van Vathorst ‘Een wereld van Verschil’ is vertaald naar een aantrekkelijk wijk met verschillende deelplannen. Ieder deelplan heeft een ander karakter en een andere uitstraling.

Dorps wonen in het groen. Zo kan deelplan De Velden het beste omschreven worden. De Velden heeft twee verschillende woongebieden: één waarin de oorspronkelijke langgerekte kavels terug te vinden zijn en één waarin juist een mozaïek van kavels te herkennen is. De Velden telt ruim 4.600 woningen. Hier is het oorspronkelijke landschap met zijn houtwallen en slootjes zoveel mogelijk in de woningbouwplannen ingepast.

U vindt hier een keur aan huizentypen, kavels, hofjes en bruggetjes. Het autovrije Lint meandert door de wijk en wordt op verschillende plekken omzoomd door oude knotwilgen. In de Velden ligt ook natuurboerderij De Brinkhorst. Een oude boerderij met weitjes en schuren. Het Park van de Tijden is een park waarin de vier seizoenen zijn gesymboliseerd. De Velden is dé plek voor mensen die van landelijk wonen houden.