Vathorst algemeen

 

10034375364_e633933eb6_oWie door Vathorst loopt. fietst of rijdt, ziet onmiddellijk de veelzijdigheid in architectuur. En de afwisseling in meer stedelijk en landelijk gebied. Deze onderscheidende visie op individuele woonbeleving en levendige bouwvormen is door de internationaal gerenommeerde stedenbouwkundigen Ashok Bhalotra (Kuiper Compagnons) en Adriaan Geuze (West 8) ‘Een wereld van verschil’ gedoopt. Uit onderzoeken blijkt telkens opnieuw dat zij goed zaten met hun toekomstvisie: Vathorsters identificeren zich met ‘hun’ wijk, ‘hun’ plek. En ervaren Vathorst als een bruisende en veelzijdige wijk.

Een wereld van verschil

Het thema ‘Een wereld van verschil’ is bij de start vastgelegd in de Ontwikkelingsvisie Vathorst (1998). Het uitgangspunt was en is om van Vathorst een stadsdeel te maken met een eigen identiteit op basis van verscheidenheid. Die verscheidenheid komt niet alleen tot uiting in verschillende bouwstijlen, maar ook in diverse stedenbouwkundige woon- en werkgebieden. Regelmatig komen belangstellenden een kijkje nemen: om met eigen ogen te zien hoe Vathorst erin geslaagd is moderniteit, kwaliteit en verscheidenheid aan elkaar te koppelen.

Symbool voor Vathorst…

De boerenzwaluw is al jaren het beeldmerk van Vathorst.
Deze vogel keert elk jaar terug naar zijn vertrouwde omgeving om te bouwen aan zijn nest en om te paren. Bij het nest bouwen maakt hij gebruik van verschillende materialen, die hij vindt in zijn directe omgeving. De zwaluw staat daarmee symbool voor Vathorst: een stadsdeel dat zich, rekening houdend met de bestaande natuur, tot een veelzijdig en warm ‘nest’ voor de bewoners heeft ontwikkeld.

Drukwerk