Zorginstellingen

In Vathorst zijn verschillende soorten zorginstellingen te vinden, die elk hun eigen specialisatie hebben. 

Op de kaart vindt u zorginstelling in de buurt.
Ontbreekt uw praktijk of dienstverlening? Stuur ons dan een e-mail met daarin de volledige gegevens.

King Arthur Groep

King Arthur Groep is een thuiszorgorganisatie die zorg voor mensen met dementie kleinschalig organiseert.

Adres: Valutaboulevard 5
Telefoon: 033 - 201 24 91

Hart van Vathorst

Stichting Sprank biedt binnen Hart van Vathorst zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Adres: Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort
Telefoon: 088-0070700

Hart van Vathorst

Accolade Zorggroep biedt binnen Hart van Vathorst woongroepen en dagbesteding voor dementerende ouderen en bewoners met niet aangeboren hersenletsel.

 

Adres: Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort
Telefoon: 033-2030420

St. Pieters en Bloklands Gasthuis

Op Wervershof, biedt St. Pieters Bloklands Gasthuis een kleinschalige verpleeghuiszorg voor mensen met dementie in een beschermende en huiselijke woonomgeving. Ook wordt er zorg thuis geboden aan cliënten die vanwege somatische aandoeningen langdurige verzorging en verpleging behoeven.

Adres: Wervershoofstraat 157, 3826 EM Amersfoort
Telefoon: 033 - 434 5600

Amerpoort

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking, dat is de missie van Amerpoort. Amerpoort ondersteunt ruim 2300 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht en Flevoland en in ’t Gooi: van jong tot oud en van licht tot ernstig meervoudig beperkt. In Vathorst heeft Amerpoort verschillende locaties.

Adres: Elburgstraat 250
Telefoon: 035 - 647 5555

Humanitas

Humanitas biedt laagdrempelige, persoonlijke ondersteuning aan mensen die het
even niet in hun eentje redden. In de afdeling Eemland biedt Humanitas acht projecten aan:
Home-Start, Thuisadministratie, Maatjesproject, Taalmaatjes,Steun bij Rouw, Kindervakantieweken, Vriendschappelijk Huisbezoek en het Voorleesproject. Alle
gericht op kleinschalige hulp, zodat de deelnemer zo snel mogelijk zelf weer verder kan.

Adres:
Telefoon: 033 - 479 0840

Stichting Abrona

Op de locatie Blokzijlpark wonen mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of lichte psychiatrische problematiek. Bewoners van Blokzijlpark hebben de behoefte aan eigen woonruimte, zelfstandigheid en regie over hun leven. Zelfstandigheid op het gebied van ADL, reizen en verkeersveilig zijn, wordt verwacht. Wat betreft communicatie ben je in staat om je hulpvraag uit te stellen. Je kunt wonen op Blokzijlpark als je zorgprofielen VG 1, 2, 3, of 4 hebt.

Adres: Blokzijlpark 1 A, 3826BN Amersfoort
Telefoon: 088-2017910

Woonvoorziening De Laakermaat

De Laakermaat is een trainingswoning, midden in Vathorst, waar 4 mensen wonen. Je hebt je eigen zit-/slaapkamer met een keukenblok (zonder fornuis, je kunt hier niet koken) en een badkamer met toilet. Er is een gezamenlijke woonkamer met een keuken die alle bewoners kunnen gebruiken. Ook kun je hier je was doen en gebruik maken van het ruime dakterras. Naast het trainingshuis zijn er op dezelfde galerij 4 eenpersoonswoningen (HAT-eenheden), met een eigen voordeur, brievenbus, huiskamer, keuken, aparte slaapkamer, badkamer met toilet en een ruim dakterras. Op De Laakermaat en in de HAT woningen wonen mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en/of licht psychiatrische problematiek. Bewoners hebben een wens om zo zelfstandig mogelijk te wonen en veel te leren. Als je op De Laakermaat woont, heb je (vrijwilligers)werk, of dagbesteding of je gaat naar school. Je gaat samen met een persoonlijk ondersteuner bekijken wat je wilt leren en je krijgt hierbij ondersteuning en aansturing. Ook als je op een HAT woont heb je werk, dagbesteding of ga je naar school. 

 

Begeleiding

Op De Laakermaat is er begeleiding aanwezig van 7.30 tot 9.00 uur en van 16.30 tot 22.00 uur. De begeleiding is er om jou te ondersteunen en trainen in je vaardigheden op alle levensgebieden. Je bent in staat je hulpvraag uit te stellen. Indien nodig kun je bellen naar locatie De Hof waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is.

Adres: Vuursteenberg 70, 3826 EC Amersfoort
Telefoon: 088 201 78 90