Zelfstandig zonder personeel

Amersfoort is een stad met een groot aantal ZZP’ers. De stad telt rond de 6.000 zelfstandig ondernemers. Samen vertegenwoordigen zij een enorm economisch potentieel. De Vereniging Amersfoortse Zelfstandigen (VAZ) steunt deze ondernemers bij hun bedrijfsvoering en de verdere ontwikkeling van hun onderneming. Om zo de economische slagkracht van de stad verder te versterken.

In de laatste jaren is het aantal zelfstandige ondernemers of ZZP’ers zeer sterk gegroeid in Nederland. De algemene verwachting is dat deze groei in de komende jaren verder doorzet. Met de opkomst van de ZZP’er komt een nieuwe vorm van bedrijvigheid op. Woonwijken, als Vathorst, zijn tegenwoordig plekken waar ook veelvuldig wordt gewerkt; wonen, werken, leren en recreëren gaan hand in hand.

De aanwezigheid van ZZP’ers biedt Amersfoort kansen om de regio sociaal-economisch vitaler te maken en de wijken leefbaarder. Met het beter faciliteren van ZZP’ers kunnen overheden een belangrijke en groeiende economische doelgroep behouden, versterken en laten groeien. Uiteindelijk zal deze groei ten goede komen aan de economische kracht van en de werkgelegenheid in de regio.

Voor meer informatie over VAZ bezoekt u de website.