Resultaten lezersonderzoek ‘Beleef Vathorst’ bekend

Grootste deel van respondenten zeer positief over wijkmagazine

Magazine ‘Beleef Vathorst’ is bezig aan haar zeventiende jaargang. Waar de focus van het blad -toen nog onder de naam ‘Vathorst Perspectief’- in het begin lag op nieuwe projecten, werkzaamheden en voorzieningen die gerealiseerd werden, ligt het accent van de inhoud nu op de bewoners van de wijk en hoe zij wonen in Vathorst beleven. Reden genoeg om deze bewoners te vragen naar hun mening over het blad door middel van een uitgebreid lezersonderzoek. En wat blijkt? Het grootste deel van de respondenten is zeer positief over het magazine over wonen in Vathorst.

Beleef Vathorst

‘Beleef Vathorst’ kent veel trouwe, tevreden lezers

De respondenten worden graag op de hoogte gehouden van nieuws uit de wijk en zien ‘Beleef Vathorst’ als een goede manier om op de hoogte te blijven. Een groot deel van de ondervraagden geeft bovendien aan gehecht te zijn aan het blad en ziet zichzelf als een trouwe lezer. Over de inhoud zijn de ondervraagden positief gestemd. Bijna 40% leest alle artikelen van ‘Beleef Vathorst’. Met name de interviews en reportages over de activiteiten in de wijk zijn erg populair. Daarnaast vindt het grootste deel van de respondenten het beeldmateriaal in het magazine aantrekkelijk.  Slechts een heel  klein deel van de deelnemers bladert het magazine door, kijkt naar foto’s, maar leest het magazine niet echt.

Wat vindt men van de verschijningsfrequentie?

Hoewel ruim een kwart van de ondervraagden drie edities van het magazine per jaar voldoende vindt, zou bijna de helft van de respondenten het leuk vinden als ‘Beleef Vathorst’ vaker uit zou komen. Op basis van het onderzoek kunnen we concluderen dat het magazine gratis moet blijven verschijnen, maar dan het liefst op meer plekken in de wijk te verkrijgen is.

Voor én door bewoners

Over het algemeen wordt ‘Beleef Vathorst’ ervaren als een goed magazine als het gaat om tekstuele en visuele inhoud. Bovendien vindt een groot deel van de mensen het een herkenbaar magazine. De redactie heeft zich op basis van de onderzoeksresultaten voorgenomen om de bladformule te bewaken en in de nabije toekomst voor inhoudelijke afwisseling te blijven zorgen. Op deze manier zal ‘Beleef Vathorst’ een magazine voor én door bewoners blijven. Meer weten over dit populaire blad? Bekijk hier de laatste editie en blijf op de hoogte van het laatste wijknieuws via Facebook, Twitter en Pinterest.