Werkzaamheden tweede fase Hanzetunnel van start gegaan

De Amersfoortse wijk Vathorst, tussen de A1 en A28, krijgt met de Hanzetunnel een derde ontsluitingsweg. De komende maanden wordt er gewerkt aan de tweede fase van de aanleg van de tunnel. Deze bestaan uit graaf- en heiwerkzaamheden voor de aanleg van het middenstuk van de tunnelbak. Weggebruikers hebben tussen de aansluiting A28 Vathorst-Corlaer en Hoevelaken in beide richtingen te maken met verschoven en versmalde rijstroken. Het verkeer moet daarom rekening houden met een langere reistijd. Naar verwachting wordt de tunnel eind 2011 opengesteld voor verkeer.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het heien van damwanden en opgravingswerkzaamheden. In de eerste fase van de aanleg van de Hanzetunnel, afgelopen voorjaar, is het stuk van de tunnelbak aan de kant van Vathorst aangelegd. In de tweede fase wordt gewerkt aan het middendeel van de tunnelbak. In de laatste fase, die naar verwachting start in het voorjaar van 2011, wordt de aansluiting op de Nijkerkerstraat gerealiseerd.

Derde ontsluitingsweg voor Vathorst
De Hanzetunnel komt tussen de huidige tunnel Van Tuyllstraat en het knooppunt Hoevelaken te liggen en verbindt de rondweg van Vathorst met de Nijkerkerstraat. Vathorst krijgt met de tunnel een derde ontsluitingsweg. Hierdoor kan in de toekomst het steeds toenemende verkeer beter en sneller afgewikkeld worden.

Op dit moment en de komende jaren wordt hard gewerkt aan de bereikbaarheid van Amersfoort en de doorstroming van het verkeer op de snelwegen. Door de aanleg van de Hanzetunnel verbetert de bereikbaarheid van Vathorst aanzienlijk.

Voor meer informatie, bekijk de websites:
http://www.amersfoort.nl/smartsite.shtml?id=213211
http://www.amersfoort.nl/smartsite.shtml?id=175175

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone