Voorlichtingsdag elektrisch varen

Datum: 23/09/2017
Tijd: 11:00 - 16:00
Locatie: De Kooi
Adres: Zevenhuizerstraat 1, Bunschoten

Op zaterdag 23 september van 11.00 tot 16.00 uur, vindt bij Restaurant de Kooi, tussen Vathorst en Bunschoten, een voorlichtingsdag plaats over elektrisch varen op de Laak. De dag is een combinatie van informatie en demonstratie, zodat het onderwerp echt kan gaan leven. Het uitgebreide programma informeert u over allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van elektrisch varen. Ook kunt u uw vragen stellen en er zijn professionals aanwezig die advies kunnen geven over het ombouwen van uw eigen boot. Neem daarvoor wel foto’s (en eventueel filmpjes) mee van uw boot, zodat duidelijk is waar het over gaat. Er zijn demonstraties elektrisch varen, u kunt zelf proefvaren om elektrisch varen te beleven en de werking van de sluis wordt gedemonstreerd. Ook voor de kinderen kan het een leuke dag worden: er zijn springkussens aanwezig en de kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten. 

Voor wie geïnteresseerd is in de (woningbouw)projecten in Waterdorp zijn de ontwikkelaars en OBV aanwezig. Zij geven informatie over nieuwe projecten die binnenkort in verkoop gaan, over in verkoop zijnde projecten en over de wijk Vathorst in het algemeen. 

U bent van harte welkom op deze informatieve dag die u wordt aangeboden door de gemeente Amersfoort! 

Wie zijn aanwezig op 23 september? 

1. De gemeente Amersfoort geeft informatie over de toeristische mogelijkheden, het nieuwe fietspad langs de Laak, het groengebied Vathorst Noord en Tuinpark Laakzijde.
2. Anton Schiere, thuis in het elektrisch varen in Nederland, geeft een doorlopende presentatie daarover en kan antwoord geven op (bijna) al uw vragen over elektrisch varen.
3. Sloepverhuur Vathorst verhuurt elektrisch aangedreven boten in Vathorst. De boten liggen klaar, zodat u het elektrisch varen kunt beleven.
4. De Stille Boot uit Heeg komt met Torqeedo motoren en een elektrisch aangedreven Antaris 550 sloep met een 5 kW binnenboordmotor.
5. Combi Outboards uit Vollenhove is leverancier van elektrische aandrijfsystemen waaronder de buitenboordmotoren van een groot deel van de verhuurvloot in Giethoorn. Zij komen met een aluminium sloep met een Combi buitenboordmotor en met een 10 kW binnenboordmotor opstelling.
6. Prins Watersport uit Nijkerk, o.a. bekend van sportboten en sloepen met brandstofmotoren. Dit bedrijf komt met elektrische buitenboordmotoren van het merk Haswing, de Primeur 600 (tender met een Combi elektromotor) en nog een kleine boot.
7. Seijsener Recreatietechniek levert oplaadpunten en verstrekt informatie over het bijladen van accu’s, onder andere via Aan-Uit.net.
8. Heijmans en Amerstaete informeren u over de nieuwe woningen die zij in Waterdorp, het
nieuwste deel van Vathorst, gaan bouwen.
9. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) beantwoordt alle andere vragen over de wijk
10. Gebiedscoöperatie O-gen (Jaap Floor) en Wim Smeets van de IVN
Natuurwerkgroep Bunschoten verstrekken informatie over de bijzondere
woonomgeving, het landschap en de natuurwaarden in dit gebied, waaronder de 140 meter
lange oeverzwaluwwand in Bunschoten.
11. De gemeente Bunschoten zorgt voor informatie over de nieuwe wijk Rengerswetering.
12. Waterschap Vallei en Veluwe geeft informatie over het varen op de Laak.
13. Demonstratie / informatie bediening sluizen bij de Kooi en de Workumsluis.
14. Waterrecreatie Advies zal een animatie tonen en vragen beantwoorden over de door hen
ontwikkelde Zelfbedieningsovertoom®. Op het plaatje bij dit bericht krijgt u daarvan alvast een indruk. 

PS: Wilt u wat eten en drinken in De Kooi? Dan moet u dat wel even zelf afrekenen. 

Over dit onderwerp zal in De Laak huis-aan-huis een nieuwsbrief worden bezorgd in week 37.

Accu’s

 

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone