Repaircafé op zaterdag 1 juli

Datum: 01/07/2017
Tijd: 00:00
Locatie: St.Pieters en Bloklands Gasthuis
Adres: Wevershoofstraat 157, Amersfoort

Inwoners van Amersfoort met een kapotte computer, een ander apparaat dat dienst weigert of een naad die los zit in de blouse kunnen op zaterdag 1 juli terecht bij het Repaircafé Vathorst in St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Tussen 10.30 en 13.00 uur zijn daar enthousiaste vrijwilligers aanwezig om de spullen nieuw leven in te blazen. Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden, eventuele onderdelen zijn voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen is ook van harte welkom voor alleen een kopje koffie en een praatje.

Duurzaam initiatief
Of het nu noodgedwongen is of uit idealistische overwegingen, duurzaamheid is een hot item. Het Repaircafé is daar een mooi voorbeeld van. De vrijwilligers die zich hiervoor inzetten vinden het zonde als kapotte of afgedankte spullen weggegooid worden; liever repareren ze die. Inmiddels hebben de betrokken vrijwilligers aardig wat kennis opgedaan en kunnen zij van alles maken van computers en elektronica tot kleding en speelgoed van hout.

Repaircafé zoekt extra vrijwilligers
Omdat het Repaircafé veel bezoekers trekt, kan het team uitbreiding gebruiken van de nieuwe vrijwilligers. Wijkbewoners die het leuk lijken om eens in de twee maanden mee te helpen bij het uitvoeren van kleinschalige reparaties aan huishoudelijke apparaten, consumentenelektronica of kleding, of die zich bezig zouden willen houden met de organisatie zijn van harte welkom om langs te komen en de mogelijkheden met een van de vrijwilligers te bespreken. Via de mail contact zoeken en een persoonlijke afspraak maken kan ook. Dat kan via repaircafe@xmsnet.nl. Of laat een bericht achter op onze facebook pagina:
www.facebook.com/repaircafevathorst

Repaircafe Vathorst: St. Pieters en Bloklands Gasthuis, Wervershoofstraat 157