11e Dorpsdag Hooglanderveen

Datum: 24/06/2017
Tijd: Hele dag
Locatie: Hoi-berg
Adres: De Brink, Hooglanderveen

Wolter Kroes op Dorpsdag Hooglanderveen
Al ruim 10 jaar is de Dorpsdag Hooglanderveen dé ontmoetingsplek waar mensen uit de omgeving naar toe komen voor gezelligheid en saamhorigheid. Speciale publiekstrekker dit jaar is Wolter Kroes. Zo rond de klok van vijf uur brengt de zanger al zijn grote hits ten gehore.  

De dag begint met het traditionele optreden van de Veense muziekvereniging Animato, tijdens de Bourgondisch Bruisende Brunch. ’s Middags staat Dweilorkest de Turfstampers op het plein met een potpourri aan hits. ‘s Avonds is er muziek van de coverband Mood en en de after-party is met DJ Jasper. Daarnaast is er als vanouds veel vertier op de Dorpsdag, zoals het spectaculaire Spel Zonder Grenzen. Dit spannende spektakel speelt zich af op en rond de Hoi-Berg, het karakteristieke dorpsplein van Hooglanderveen. Een team aanmelden kan via spel@dorpsdaghooglanderveen.nl.

Kinderen
Speciaal voor de kinderen zijn er veel meer activiteiten, waaronder de kinderboerderij, draaimolen en bungeejump. Er is een demonstratie van de vrijwillige brandweer uit Amersfoort. Kinderen kunnen in de compleet uitgeruste brandweerwagen klimmen en op de foto met de stoere firefighters. In de Van Tuyllstraat staat ook dit jaar weer de braderie, bestaande uit ruim 80 kramen met diverse snuisterijen en lokale presentaties.

Dit jaar wordt de Dorpsdag voor het eerst uitgebreid met een extra avond. Op vrijdag 23 juni wordt begonnen met een nieuw spektakelstuk: De Meezing Movie. Dat is een film die iedereen kent, waar veel muziek in zit en waar iedereen lekker mee kan zingen met de karaoke-teksten. De allereerste Meezing Movie op vrijdag 23 juni is Grease! De film begint om 20.30 uur. Vanaf 19.30 uur brengt DJ Brazy de stemming er al in met andere meezing-klassiekers om de stemmen alvast los te maken. De Meezing Movie wordt vertoond op een groot scherm in het Malewetering Park. 

Kijk op de Facebook-pagina (facebook.com/dorpsdaghooglanderveen) van de Dorpsdag voor meer informatie en het laatste nieuws of raadpleeg de website.